Kulinarne podróże po Włoszech!

Z kulinarnej Turcji przenosimy się do Włoszech. Kuchnia włoska, to jedna z najpopularniejszych kuchni świata. Swoją sławę zawdzięcza głównie niepowtarzalnym metodom produkcji znanych na całym składników. Także swojej prostocie i niezawodności. Pizza, lasagna, gnocchi, panna cota, tiramisu, czy pannettone – to tylko niektóre specjały z  długiej  listy włoskich smakołyków, które bez problemu potrafi wymienić każdy Polak. Dzięku kulinarnej podróży dowiemy się jak naprawdę smakują prawdziwe włoskie lody, czym różni się „polskie” spaghetti bolognese od tego „oryginalnego” oraz, że zupę serwowaną na pierwsze danie na półwyspie Apenińskim spotkamy bardzo rzadko. Nic dziwnego, że kuchnia włoska podbiła serca mieszkańców całego świata, którzy adoptują ją do swoich indywidualnych smaków. Jak przed miesiącem Natalia Rusinowska, autorka bloga Kulinarne Podróże przygotuje dla nas przepyszne dania, dlatego zapraszamy do śledzenia jej bloga oraz naszej kulinarnej podróży po Europie.

Screenshot_5

flag-182981_640 - Kopia

Co nas czeka podczas podróży po Włoszech? Nie tylko pizza i włoskie makarony (synonim włoskiej tradycji), ale także popularny na północy Włoch ryż, różnorodne gnocchi oraz smaczne mięsa. Sprawdzimy dlaczego Włosi z północy nie przepadają za tymi z południa oraz czy skąd pomiędzy tymi regionami jest tak dużo różnic. Oczywiście nie zapomnimy o deserze… Zapraszamy do śledzenia bloga. Będzie bardzo smacznie oraz nieprzeciętnie interesująco!

01

04_M

03_M

02_M

 

 

 

 

 

Leave a comment