„Europa od kuchni” z Tripsta.pl

Coraz częściej poszerzamy nasze kulinarne horyzonty odkrywając kultury innych krajów za pomocą zmysłu smaku. Można powiedzieć, że dosłownie stajemy się głodni świata. Kosztowanie potraw z odległych miejsc powinno zawsze towarzyszyć naszym podróżom. Dlaczego? Bo to dzięki nowym smakom możemy poznawać odległe kraje dosłownie „od kuchni”.

Screenshot_5

Z lokalnymi i regionalnymi specjałami zapoznać się jeszcze przed wyjazdem. Dlatego chcąc przybliżyć Wam kilka pysznych ciekawostek wraz z Natalią Rusinowską, autorką bloga „Kulinarne Podróże” oraz blogerkami kulinarnymi, specjalizującymi się w kuchni międzynarodowej, rozpoczynamy cykl poradnikowy „Europa od kuchni”. Dzięki nam będziecie mieli okazję zapoznać się z przepisami na tradycyjne dania europejskich krajów, spróbować je przyrządzić w domowym zaciszu i posmakować Europy na odległość. W każdym miesiącu zaprezentowane zostanie jeden kraj wraz z charakterystyczną dla niego kuchnią. Na początek pachnąca orientalnymi przyprawami, pistacjami i aromatyczną herbatą podróż na półwysep Azja Mniejsza. Zapraszamy do śledzenia kolejnych wpisów na naszym blogu oraz na fanpage’u.

Będzie pysznie!

europa M

Zespół Tripsta.pl

Leave a comment